úterý 27. listopadu 2018

Skořicoví šneci s čokoládou


Jeden můj recept na šneky už znáte, tento je podobný, ale stejně jiný. Šneci jsou více okořenění a šmrnc jim dodává hořká čokoláda. Řekla bych, že tyto se hodí více na podzim, ty předešlé jsou jarní. Čerpala jsem od Trine Hahnemann, ta mě inspiruje velmi!



Recept 

Těsto: 
450g hladké špaldové mouky 
25g čerstvého droždí 
1 vejce 
200ml mléka 
50g třtinového cukru 
70g změklého másla 
2 lžičky mletého kardamomu 
1 lžička skořice 

Náplň: 
100g změklého másla 
70g třtinového cukru nebo panely 
2 lžičky skořice 
50g čokoládových peciček 

Vejce lehce našlehejte. Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru a nechte odstát. Jakmile se začnou na hladině tvořit bublinky, vmíchejte vejce. Suché ingredience na těsto promíchejte a spolu s kváskem zapracujte v těsto. Pokud bude třeba, přisypte mouku, případně přilijte mléko. Nechte vykynout. 
Připravte si dva plechy a vyložte je pečícím papírem. Všechny přísady na náplň (kromě čokolády) smíchejte. 
Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Každý vyválejte na obdélník, potřete polovinou náplně, posypte čokoládou a srolujte. Roládu pak nakrájejte na plátky, které pokládejte na plech. To samé opakujte s druhým dílem těsta. Nechte ještě chvíli kynout a pak pečte na 185˚C, přibližně 35-45min.

Žádné komentáře:

Okomentovat