středa 31. října 2018

Jablkový koláč


Jablek máme, že nevíme co s nimi. Po všech možných moštech a fresh džusech, ano i v kombinaci s řepou, mrkví, hruškou.., jsem se vrhla na pečení. Tohle je variace na invisible apple pie. A víte co? Jablečné moučníky jsou stejně nej!


Recept

7 jablek (asi 300g po očištění)
25g másla
2 vejce
40g třtinového cukru nebo panely
50g mléka
80g špaldové mouky
vanilkový lusk
lžička vinného kamene
citronová kůra

Jablka zbavená slupky a jádřinců nastrouhejte na plátky. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Rozpuštěné máslo smíchejte s mlékem a vlijte do vaječné směsi. Přidejte semínka z vanilkového lusku, citronovou kůru a spojte v těsto spolu s moukou a vinným kamenem.
Do takto připravené směsi vložte plátky jablek (pár si jich nechte na ozdobu), promíchejte tak, aby všechna jablka byla obalená v těstě.
Vlijte do formy vyložené pečícím papírem, dozdobte zbývajícími jablky a lehce pocukrujte. Dejte péct do vyhřáté trouby na 195˚C na 35min. Na pár posledních minut zapněte gril, aby jablka zkaramelizovala.


Žádné komentáře:

Okomentovat