Jablek máme, že nevíme co s nimi. Po všech možných moštech a fresh džusech, ano i v kombinaci s řepou, mrkví, hruškou.., jsem se vrhla na pečení. Tohle je variace na invisible apple pie. A víte co? Jablečné moučníky jsou stejně nej!
Recept
7 jablek (asi 300g po očištění)
25g másla
2 vejce
40g třtinového cukru nebo panely
50g mléka
80g špaldové mouky
vanilkový lusk
lžička vinného kamene
citronová kůra
Jablka zbavená slupky a jádřinců nastrouhejte na plátky. Vejce
ušlehejte s cukrem do pěny. Rozpuštěné máslo smíchejte s mlékem a
vlijte do vaječné směsi. Přidejte semínka z vanilkového lusku, citronovou
kůru a spojte v těsto spolu s moukou a vinným kamenem.
Do takto připravené směsi vložte plátky jablek (pár si jich
nechte na ozdobu), promíchejte tak, aby všechna jablka byla obalená
v těstě.
Vlijte do formy vyložené pečícím papírem, dozdobte
zbývajícími jablky a lehce pocukrujte. Dejte péct do vyhřáté trouby na 195˚C
na 35min. Na pár posledních minut zapněte gril, aby jablka zkaramelizovala.
Žádné komentáře:
Okomentovat