čtvrtek 27. září 2018

Ravioli s ricottou a kadeřávkem


Po návratu z Itálie mi chybí ta její autentičnost. Procházka městem, vůně linoucí se z restaurací, které jsou v dlážděných uličkách vpasované do každého zákoutí. Kavárny v přístavu či na promenádě jsou mou každodenní povinností je navštívit a posedět. Těstovin jsem tam tolik nesnědla, ale ihned po příjezdu domů jsem měla chuť je uvařit, jako bych si chtěla tu dovolenou prodloužit. Kadeřávek mi vyrostl na zahradě, tak jsem ravioli servírovala s ním.

Recept

Těsto:
100g hladké mouky 00
100g semolinové mouky
2 vejce
lžička olivového oleje

Náplň:
200g ricotty
100g strouhaného parmazánu
špetka muškátového oříšku

Na dokončení:
svazek kadeřávku
šalotka
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
parmazánové hobliny
sůl a pepř

Mouky smíchejte s vejci a olejem a utvořte vláčné těsto. Zabalte ho do potravinové folie a nechte v chladu odpočinout asi hodinu. Přísady na náplň pečlivě promíchejte a uchovejte v chladu.
Polovinu těsta vyválejte na 2 velmi tenké pláty, na které rovnoměrně dávkujte náplň. Z druhé poloviny vyválejte další dva pruhy, kterými náplň překryjte. Každý kopeček náplně utěsněte a těsto dobře přimáčkněte k sobě. Vykrajovátkem pak vykrojte jednotlivé ravioli. Uvařte je v osolené vodě, trvá to asi 4 min.
Kadeřávek spařte vroucí vodou v cedníku. Na rozehřátém oleji nechte rozvonět rozmáčknuté stroužky česneku, přidejte spařené listy kadeřávku a dochuťte solí a pepřem. Smíchejte s uvařenými těstovinami a dozdobte hoblinami parmazánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat