sobota 15. října 2016

Skořicoví šneci

Když jsem prvně navštívila Dánsko, nemohla jsem vynechat návštěvy kaváren a tržnic hemžících se nabídkou sladkého pečiva všech možných tvarů a chutí. Žádná dietka to není, ale co, občas si člověk může dát i něco obyčejného, tradičního, bez ohledu na výživovou hodnotu. Tenhle recept překvapí jednoduchostí, ale o tom to celé je. Nezapomeňte na kardamom a mouku vybírejte prvotřídní. Samozřejmě, klidně použijte špaldovku, kamut nebo si namíchejte hladkou s nějakou celozrnnou.



Recept (15ks)

180g másla
320g mléka
120g třtinového cukru
480g hladké mouky
7g sušeného droždí
2 lžičky skořice
lžička kardamomu
špetka soli


Polovinu másla rozpusťte a smíchejte s polovičním množstvím mléka , 50g cukru, kardamomem a lžičkou skořice. Mouku promíchejte s droždím a solí. Přidejte máslovou směs a začněte zadělávat těsto. Postupně přidávejte zbytek mléka, až vám vznikne vláčné těsto, které se bude odlepovat od misky. Přikryjte vlhkou utěrkou a nechte minimálně hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň – druhou polovinu másla vymíchejte se zbylým cukrem a skořicí.
Vykynuté těsto rozdělte na dvě části. Z každé vyválejte obdélník, na který rozprostřete náplň a zarolujte. Nakrájejte na šneky silné asi 2,5-3,5cm. Dejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte ještě 45min kynout. Upečte je v troubě vyhřáté na 190°C dozlatova.









Žádné komentáře:

Okomentovat