Fenykl zůstává v našich končinách neprávem opomíjen.
Zařazuji ho do vaření velmi často, hlavně do italského rizota nebo do salátů.
Fenyklová semínka, stejně tak jako anýzová jim velmi podobná, mě nezaujala
nikdy, v pečivu je přímo nesnáším, ale fenykl jako zelenina je kouzelný a
uděláte s ním hodně parády.
2 fenykly
1 červená cibule
hrst polníčku
snítka tymiánu
šťáva z ½ citronu
špetka soli
trochu mandlí na ozdobu
3 lžíce přepuštěného másla
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce cukru
snítka tymiánu
šťáva z ½ citronu
špetka soli
trochu mandlí na ozdobu
3 lžíce přepuštěného másla
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce cukru
Fenykl a cibuli nakrájejte na plátky. V pánvi nechte
rozpustit máslo, olej a cukr. Stáhněte plamen a položte plátky fenyklu. Nechte
z každé strany karamelizovat dozlatova, trvá to tak 5-10min. To samé
zopakujte s cibulí, ta bude hotová rychleji. Přebytečný tuk ze zeleniny
odsajte papírovou utěrkou. Ještě teplé zkaramelizované plátky fenyklu a cibule naservírujte
na lůžko z polníčku. Jemně je
osolte, zakápněte citronem a dozdobte tymiánem a plátkovými mandlemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat