středa 17. srpna 2016

Rajčatové čatní


Rajským jablíčkům neodolám nikdy. A ta nejsladší právě zrají. Od malého pěstitele jsem si hned koupila tři kila. Nu a jelikož jsem neměla dost, za pár dnů přikoupila další tři.. a pak další. Zavařila passaty, večeřela caprese, jedla je jen tak. Jsou tak sladká, že přidávat cukr do passaty nebo čatní bylo zbytečné, ale pokud nemáte rajačata opravdu hodně sladká, čatní přislaďte.



Recept

1kg rajčat
2 červené cibule
kousek čerstvého zázvoru (asi 3cm)
100ml červeného vinného octa
lžička červené papriky
lžička uzené papriky
lžička chilli
2 hřebíčky
kousek skořice
cukr dle potřeby
špetka soli

Rajčata i cibuli nakrájejte na tenké plátky a vložte do hrnce. Přidejte ostatní ingredience, přiveďte k varu a nechte lehce probublávat asi hodinu, hodinu a půl. Pokud je ve směsi hodně tekutiny, vařte bez poklice a zredukujte na požadovanou hustotu. Plňte do vyvařených sklenic, zavíčkujte a nechte asi týden stranou, aby se chutě spojily. Bez zavaření vydrží čatní asi 4-6 týdnů. Pro delší skladování zavařte.


Žádné komentáře:

Okomentovat