neděle 28. února 2016

Jáhly s pršutem a rukolou



Často se setkávám s jáhly upravenými nasladko. Mají neutrální chuť a proto si myslím, že by byla škoda je nevyužít i ke slané variantě. Před přípravou je nezapomeňte opražit na pánvi a pak několikrát spařit horkou vodou, aby se zbavily hořkosti. Vždycky si jich uvařím více a dám si jednotlivé porce zamrazit. Dochucuji je tím, co mám zrovna po ruce, nejčastěji však zeleninou, sýrem a nějakým lahodným olejem.
 
Recept

 150g jáhel
100g pršutu
125g mozzarelly
hrst cherry rajčat
hrst rukoly
sůl
olivový olej
 

Jáhly opražte na pánvi a poté dejte vařit. Dělám to tak, že jakmile přejdou varem, scedím je, propláchnu studenou vodou a pak znovu uvedu do varu. Opakuji dvakrát. Hodně záleží na tom, jak dobré jáhly máte, zde je kvalita suroviny hodně znát. Po uvaření osolte a nechte mírně vychladnout. Zamíchejte do nich nakrájená rajčata, mozzarellu, rukolu a pršut. Dochuťte olivovým olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat