neděle 14. února 2016

Pistáciové sušenky


A jsem zase v Itálii. Tedy ne tak docela, jen co se vaření a pečení týká. A že to pečení teda byl fofr. Jen 4 přísady stačí k vytvoření lahodných sušenek. Hlavní roli hrají pistácie, které se v Itálii používají nejen do sladkých, ale i slaných pokrmů. Kdysi na Gardě jsem z nich dělala pesto na těstoviny, objevit je můžete v mortadelle nebo v omáčkách k rybám a masu.


Recept (40ks)


100g mletých pistácií
70g nahrubo sekaných pistácií
100g mletých mandlí
2 bílky (asi 50g)
40g třtinového cukru


Mleté ořechy, cukr a bílky smíchejte v těsto. Z něho tvořte kuličky, ty zploštěte do tvaru sušenek a obalujte je v hrubě sekaných pistáciích. Klaďte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 12min ve vyhřáté troubě na 150°C, funkce horkovzduch.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat