čtvrtek 17. března 2016

Kokosové košíčky s bílou čokoládou

Většina z vás bude mít oblíbený recept na kokosky. Bílek nebo celé vejce, různé množství cukru... já sázím na méně cukru a trochu tvarohu. Kokosky jsou pak zaručeně měkké a z těsta se dá pěkně tvarovat. Buďto zvolte klasický tvar kokosek anebo třeba košíčky, které plníte podle fantazie. S blížícími se Velikonocemi jsem z marcipánu vymodelovala vajíčka a těmi pak košíčky zdobila.


Recept (20ks)

Kokosky:
150g kokosu
50g cukru krystal
50g tvarohu
1 vejce
semínka z poloviny vanilkového lusku

Zdobení:
30g bílé čokolády
2 lžíce rybízového džemu
marcipánová vajíčka


Z přísad na kokosky utvořte těsto. Pokud bude lepivé (záleží na tvarohu a velikosti vejce), přisypte trochu kokosu. Na plech vyložený pečícím papírem tvořte košíčky pomocí vykrajovátka na cukroví. Vždy vmáčkněte trochu těsta, prstem vyhlubte a vykrajovátko odstraňte. Prsty namáčejte ve vodě, aby se vám kokos nelepil na ruce. Stejně tak můžete vlhčit i tvořítko. Pečte ve vyhřáté troubě na 130°C asi 20min.
Po vychladnutí naneste do každého košíčku trochu džemu a polijte bílou čokoládou. Nechte mírně ztuhnout a dokud je čokoláda trochu měkká, dozdobte marcipánovými vajíčky, která do ní mírně vmáčknete. Pokud by čokoláda zcela ztvrdla, při vmáčknutí ozdob by popraskala.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat