Tohle může být dezert i pro fanoušky raw receptů. Jakékoliv
módní stravovací vlny mě míjejí, ale vnímám je a snažím se pochopit jejich
postupy, klady i zápory a odlišnosti od klasické diety – slovu dieta rozumím
jako druh stravování a ne urputnou snahu o zhubnutí. Tvořím tedy pokrmy, které
nám chutnají a zkrátka někdy jsou raw, někdy bez lepku a někdy bez cukru a tak
bych mohla pokračovat dlouho. Tyhle dortíky jsou vytvarované ve formičkách na
muffiny, ale stejně jako u jiných receptů, lze použít jakoukoliv nádobu o větší
ploše a pak naporcovat dle libosti.
Recept
Korpus:
100g ořechů (použila jsem kešu a loupané mandle 1:1)
50g kokosu
50g datlí
špetka soli
Náplň:
1 banán (váha bez slupky 100g)
50g ořechů (stejných jako v korpusu)
20g javorového sirupu
20g kokosového oleje
šťáva z ½ citronu
Přísady na korpus rozmixujte v mixéru – sekáčku. Mixujte tak dlouho, dokud směs nezačne hrudkovatět a lepit. Vmačkejte ji do formiček na muffiny. Ve stejném mixéru rozmixujte přísady na náplň, kterou poklaďte na korpus. Dejte vychladit do mrazáku asi na 2 hodiny. Pak přesuňte do lednice, kde je uchovávejte buďto již vyklopené nebo ještě ve formičkách. Servírujte těsně před konzumací. Dle chuti můžete posypat skořicí.
Žádné komentáře:
Okomentovat