neděle 11. října 2015

Knäckerbrot (bez lepku a laktózy)


Jsem taková svačinářka. Po kabelkách, kapsách, taškách mám vždy něco na zub, ať už oříšky nebo nějaké suchary či sušené ovoce. K svačině mám ráda chroupat suchary i doma. Výbornou alternativou jsou knäckerbroty, které jsou nejen zdravé, ale i chutné. Opět si můžete recept poupravit podle sebe, zkombinovat semínka a mouky, bylinky a třeba nakonec pečení posypat i sýrem.
 
 

Recept

50g jáhlové a kukuřičné mouky
50g bezlepkových vloček (dávám jáhlové a pohankové)
50g směsi semínek (dávám lněná, slunečnicová, dýňová, chia a mák)
150ml vody
lžíce sušeného oregana
špetka soli

Suché přísady promíchejte, přidejte vodu a nechte asi hodinu odležet. Těsto pak rozprostřete do nádoby vyložené pečícím papírem (na toto množství vychází koláčová forma ø 30cm). Můžete si do něj rádýlkem nebo nožem naznačit rýhy, aby se pak kousky lépe porcovaly. Pečte při 150°C asi hodinu.
 
 


 
 

4 komentáře:

  1. Veliká dobrota! Sice můj nevypadal tak krásně, ale i tak nám moc chutnal. Rychlá a zdravá svačinka...doporučuji!

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý deň, práve som objavila Váš blog a neviem od radosti čo skôr piecť :-D Čokoládové tortičky s malinami a toto bude ako prvé a potom sa uvidí :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, to mě moc těší! Doufám, že bude chutnat a že se dílo podaří :-)

    OdpovědětVymazat