sobota 19. dubna 2014

Paštika se zeleným pepřem

 Dlouho jsem váhala, zda bude další příspěvek tradičně velikonoční. Mazance, jidášky a vajíčkové pomazánky na nás koukají z každého časopisu, a tak jsem se rozhodla od tématu odbočit. I když paštika se na velikonoční tabuli, hned vedle nádivky, určitě hodí.
 

Recept
 
400g vepřových jater
150g anglické slaniny
1 červená cibule
3 stroužky česneku
lžíce sádla
100g másla
40 kuliček nakládaného zeleného pepře
provensálské bylinky
sůl

Na lžíci sádla nechte zesklovatět cibulku, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a pár minut opékejte než pustí šťávu. Dejte stranou, tuk ponechte v hrnci a osmažte na něm pokrájená játra. Ke konci přidejte prolisovaný česnek a bylinky. Obě směsi rozmixujte – játrovou na jemno, anglickou hruběji, aby měla paštika tu správnou masovou strukturu. Spojte je v hutnou směs, dochuťte solí a přidejte pepř. Napěchujte do skleniček, zalijte rozpuštěným máslem a nechte v chladu uležet nejlépe do druhého dne.



Žádné komentáře:

Okomentovat