Čerstvý
chřest je jedním ze symbolů začínajícího jara a spolu s ním přicházejících
teplých dnů. Na pultech se setkáváme
nejčastěji s bílou, zelenou a fialovou odrůdou, ačkoliv druhů je mnohem
více. Příprava je jednoduchá a co se chřestu týká, řídím se heslem „méně je
více“. A tak postačí pouze pár kvalitních ingrediencí a skvělý pokrm je na
světě.
Recept
svazek chřestu
150g vařené šunky nejvyšší kvality – prosciuto cotto
150g parmazánu
máslo na vymazání formy
sůl
ocet
cukr
Ze stonků chřestu odkrájejte dřevnaté spodní části (někdy tvoří až
jednu třetinu) a pečlivě stonky oloupejte těsně pod špičku. Vložte na přibližně
4-5min do vroucí osolené vody ochucené lžící cukru a octa. Po uvaření opatrně
vyjměte a nechte mírně zchladnout na papírovém ubrousku. Jednotlivé stonky
obalte plátky šunky a vyskládejte do máslem vymazané pečící nádoby. Bohatě
zasypejte parmazánem a zapékejte při 180° asi 20min.
Žádné komentáře:
Okomentovat