pondělí 18. listopadu 2013

Salát s makrelou a grilovaným lilkem

K vaření mne nemálo inspiruje Itálie. Jsem velkým našencem do zahraničních publikací o vaření, ať jsou to časopisy, brožury anebo tlusté knihy, tištěné na křídovém papíře, kterými se pyšní má knihovna. Kuchařkami listuji neustále a není jich nikdy dost. Následující recept je variace na salát z mého oblíbeného magazínu La Cucina Italiana.
 

Recept
 
uzená makrela – sgombro affumicato
1 větší lilek - melanzana
½ hlávky ledového salátu
2 jarní cibulky
střídka z bílé bagety
citron
olivový olej
sůl  - sale
 
Nejdříve nakrájejte lilky na slabá kolečka, osolte a nechte vyplakat.  Mezitím vykostěte makrelu a maso natrhejte na kousky. Lilek osušte (používám papírové kuchyňské ubrousky) a ogrilujte. Na stejné pánvi  na olivovém oleji opečte střídku do křupava. Z citronové šťávy a olivového oleje vymíchejte emulzi, ve které prohoďte natrhané listy ledového salátu. Naaranžujte ho na talíře společně s grilovanými lilky, kousky makrely a kolečky jarní cibulky. Dolaďte křupavou drobenkou a případně ještě pokapejte zálivkou.



Žádné komentáře:

Okomentovat