neděle 17. listopadu 2013

Malcesine - Lago di Garda (2. část)

 
Ryby vs. těstoviny
 
S již zmíněnými „gardskými“ citrusy jsou bezesporu spjaty ryby. Snad nikdo si nedokáže představit čerstvě vylovenou rybu, jednoduše upravenou na grilu, bez svěží citronové šťávy. Ano, myslím ryby sladkovodní, především pstruhy, jež jsou známi pro své lahodné růžovo-bílé maso, ale v neposlední řadě také štiky a úhoře.
 
Na druhou stranu mnoho podniků nabízí prvotřídní pokrmy i z ryb mořských. Za ochutnání stojí antipasti di mare – talíř obsahující několik druhů pokladů z podmořského světa, od krevet, mušlí po marinované kousky lososa servírovaných na křehkém salátu. Předkrmy, neboli, antipasti, jsou vůbec skvělou branou do poznávání italské kuchyně. Jedním z různorodých předkrmů je Antipasti Mignon, vybraný ve stejnojmenném podniku, kde lze místečko zaujmout na jedním z balkónků či teras (Via Antonio Bottura, 9). Přímo na jednom podnose vám bude naservírován pršut s melounem, caprese, nakládané grilované lilky s cuketou a k tomu mini – pizzy, chléb domácí výroby je už jen třešinkou na dortu. Pizza s bresaolou, jako hlavní chod, nás také nezklamala, ba naopak. V podobném duchu si také vyberete v restauraci Treccani, na Piazza Don Quirico Turazza, 6, která je na břehu jezera a o romantiku při večerní sklence vína tam není nouze.
 
Pokud budete z této restaurace pokračovat směrem do centra, dojdete na Piazza Pallone, kde atmosféru dokresluje malíř, tvořící u plátna do západu slunce. Nejen jeho, ale mezi domky vykukující jezero a hory, lze obdivovat při obědě v pizzerii La Cambusa (Vicolo Parrocchia, 1). Tentokráte jsme od pizzy upustili a objednali si těstoviny. Macaroni all´arrabbiata a Spaghetti aglio olio, netypicky servírované v kovových hrncích, byly skvostné.
 
Na kávu jsme zasedli u přístavu, kde je jedna kavárna vedle druhé. Nenabízejí jen espresso, ale i výtečnou zmrzlinu, proto jakmile spatříte gelateria – caffé, neváhejte a najděte si pár minut na relaxaci a třeba na psaní pohlednic.

Žádné komentáře:

Okomentovat