Měla jsem doma zbytek ovesných vloček. Pravidelně je upotřebím na ovesné sušenky s javorovým sirupem, o které se s vámi brzy podělím, nicméně tentokráte jsem chtěla vyzkoušet něco slaného. A tak vzniklo těsto na koláč, které by určitě bylo vhodné i na sladko. Ano. Dokážu si ho představit třeba s jablky, skořicí a zakysanou smetanou.
Recept
Těsto:
150g ovesných vloček
150g másla
150g jemně nastrouhané mrkve
200g špaldové celozrnné mouky
70g žitné celozrnné mouky
150g ovesných vloček
150g másla
150g jemně nastrouhané mrkve
200g špaldové celozrnné mouky
70g žitné celozrnné mouky
Náplň:
1 střední cuketa (30 cm)
2 papriky
100g strouhaného parmazánu
kelímek zakysané smetany
2 stroužky česneku nakrájené na plátky
sůl
pepř
2 papriky
100g strouhaného parmazánu
kelímek zakysané smetany
2 stroužky česneku nakrájené na plátky
sůl
pepř
Mísu na koláč (o průměru 30 cm) vyložte peč. papírem a vmačkejte do ní těsto. Dobře to jde ručně, povrch uhladíte s pomocí lžíce. Zakysanou smetanu smíchejte s polovinou parmazánu a potřete jím těsto. Poklaďte cuketou a paprikou. Dejte péct na 170°C na 40min. Před koncem pečení posypte zbytkem parmazánu.
Před servírováním doporučuji nechat koláč přibližně 15min odpočinout.
Žádné komentáře:
Okomentovat