čtvrtek 21. června 2018

Sušenky s lesním ovocem


Při sbírání běžeckých kilometrů po místních lesích jsem objevila místa plná borůvek, jahod a včera dokonce i malin. Z těch jsem dnes udělala marmeládu, ale borůvky a lesní jahůdky si nechala na sušenky. Při pečení mi asistovala Vikča, vlastně těsto udělala celé sama! Medu je v nich tak akorát, můžete přidat, pokud se vám ovoce bude zdát kyselejší. Sušenky po vychladnutí skladuji v plechovce a den ode dne jsou měkčí a měkčí.
 


Recept (1 plech)

100g jemných ovesných vloček
100g celozrnné špaldové mouky
4g vinného kamene
50g másla (rozpuštěného a zchlazeného)
1 vejce
60g medu
100g lesního ovoce
špetka soli
špetka skořice
 

Smíchejte všechny suché přísady. Máslo prošlehejte s vejcem a medem. Obě směsi spojte a vytvořte lepivé těsto. Opatrně zapracujte ovoce a dejte asi na půl hodiny odpočívat do chladničky.
Na plech vyložený pečícím papírem tvořte sušenky (udělejte si hromádky a zploštěte je vlhkou lžící). Pečte ve vyhřáté troubě na 185°C asi 15-20min.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat