sobota 21. července 2018

Quinoa s grilovanou cuketou podávaná k vepřové panence


S každým létem přichází i grilování. I letos tomu našemu vévodí zelenina, maso a ryby. A vše pěkně jednoduše, maso nenakládám, mám ráda pouze bylinky a čerstvou sůl. Přílohu tvoří quinoa, do které jsem vmíchala ugrilovanou cuketu a bílý sýr.
 


Recept

400g quinoy
1 středně velká cuketa
100g bílého sýru (dala jsem scamorzu)
svazek čerstvých bylinek (dala jsem petržel, saturejka, kerblík)
1 limeta
olivový olej
sůl
vepřová panenka

Quinou namočte na hodinu do vody. Mezitím si nakrájejte cuketu na kolečka, osolte a nechte vypotit. Sýr natrhejte nebo nakrájejte na kousky a posekejte si bylinky. Vodu z quinoy slijte, zalijte vodou čistou a přiveďte k varu. Jakmile přejde varem, sceďte ji, propláchněte studenou vodou a pak znovu uveďte do varu. Vařte do měkka, cca 20min. Osolte dle chuti.
Cuketu osušte a ogrilujte. Stejně tak panenku.
Ogrilovanou cuketu, sýr a bylinky promíchejte s quinou. Zakápněte šťávou z limety a olivovým olejem. Podávejte k masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat