úterý 8. května 2018

Grilovaný chřest s rukolovým pestem

Grilovací sezóna zahájena! Nějaké to hovězí bylo taky, ale u mě vedou i jiné dobroty než maso. Pesto připravuji někdy i v hmoždíři, ale tentokrát mě pomohl mixér.
Můžete použít chřest zelený i bílý. Ten zelený, pokud je mladý, loupat nemusíte. Bílý oloupejte určitě. Doba varu je orientační, zpravidla ten bílý se bude vařit o pár minut déle.


Recept

svazek zeleného chřestu
sůl
cukr
ocet
olej na potření
30 listů rukoly
100ml olivového oleje
lžíce parmazánu
lžička vinného octa
hrst semínek

Ze stonků chřestu odlomte dřevnaté spodní části a vložte na přibližně 4 min do vroucí osolené vody ochucené lžící cukru a octa. Pazochy slijte, a aby si uchovaly barvu i správnou pevnost, ponořte je do ledu nebo ledové vody. Po vychladnutí pečlivě osušte.
Pesto připravíte rozmixováním rukoly, oleje a octa. Jakmile má správnou konzistenci, přisypte parmazán a ručně promíchejte.
Osušený chřest potřete olejem a ogrilujte na středně rozpálené mřížce, trvá to maximálně     5 min. Podávejte s pestem a semínky.
 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat