neděle 22. dubna 2018

Brokolicový salát s anglickou slaninou

 V jednoduchosti je krása. To o tomto salátu platí dvojnásob. Především mě baví příprava v jedné rozpálené pánvi. Jde to svižně a výsledek je víc než skvostný. Jen nezapomeňte na ty nejlepší ingredience, třeba anglickou slaninu vybírejte u prověřeného řezníka a gorgonzola ať je italská, tady bych za nivu neměnila.
 

Recept
 
500g brokolice
100g anglické slaniny
150g gorgonzoly
hrst nasekaných mandlí
5 lžic olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
1 lžíce vinného octa

Brokolici rozdělte na růžičky a vhoďte do vroucí osolené vody. Vařte 4 min, než je měkká na skus. Slijte ji, a aby si uchovala barvu i správnou pevnost, ponořte ji do ledu nebo ledové vody. Po vychladnutí ji pečlivě osušte.
Na pánvi opražte nasucho mandle. Dejte stranou. Na ještě rozpálené pánvičce osmahněte kousky anglické slaniny. Jakmile pustí tuk a má správnou barvu, vyjměte ji. Na tuku ze slaniny opečte růžičky brokolice.
Zálivku si připravíte vyšleháním oleje s hořčicí, medem a octem.
Brokolici, slaninu a sýr lehce promíchejte se zálivkou, nakonec dozdobte mandlemi.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat