středa 1. června 2016

Ovesné tartaletky s rebarborou


Rebarbora je moje vášeň. Jenže sehnat ji je umění. Mám ráda tu ze zahrádky od někoho „od vedle“, ne tu ze supermarketu vypěstovanou bůhví kde. Už jsem zavařila džemy a z další várky mě napadlo upéct koláče. Držela jsem se mých oblíbených surovin, tedy vloček, másla a koření. Sladit jsem skoro nemusela díky banánu, nicméně rebarbora se osladit musí. Avšak ne moc, jen tak, aby vynikla její příjemná kyselost. Použila jsem kokosový cukr, ale klidně dejte obyčejný třtinový.


Recept (3ks o ø 13cm)

Těsto:
100g ovesných vloček
100g mletých ovesných vloček
banán (váha bez slupky 80-100g)
100g másla
20g kokosového cukru
lžička vinného kamene
2 drcené hřebíčky
špetka skořice

Náplň:
350g oloupané rebarbory
50g kokosového cukru
½ vanilkového lusku
badyán

Suché přísady na těsto smíchejte, pak přidejte rozmačkaný banán a spolu s máslem vypracujte v celistvou hmotu. Dejte zachladit, aby se s ní pak lépe pracovalo a nelepila. Na náplň rozkrájejte rebarboru a mírně povařte spolu s cukrem, semínky vanilkového lusku a badyánem. Jen tak, aby změkla. Nechte vystydnout. Formy na tartaletky vyložte pečícím papírem. Ze 2/3 těsta vytvořte korpusy – vmačkejte je do forem, uhlaďte a dejte na 175°C zapéct na 15min. Poté je poklaďte rebarborou a rozdrobte zbývající část těsta. Pečte při stejné teplotě dalších 15-20 min.







Žádné komentáře:

Okomentovat