středa 13. listopadu 2013

Ostružinový džem se skořicí


Na ostružiny jsem začala chodit po nastěhování se na Doubravku. Překvapilo mne, kolik se jich na těch „mých“ trasách, které brouzdám během nebo chůzí, nachází. Jsou skvělé  při pečení, ale já si letos řekla, že vám představím zavařeninu a lehký salát s kozím sýrem,ten vám dodám zanedlouho.
 
Recept
1,2 kg ostružin
1 citrón
12g pektinu
350g cukru
koření (3 svitky skořice, 1 hvězdička badyánu, 2 hřebíčky)

Ovoce rozmixujte v hrnci spolu s citrónovou šťávou a s částí cukru (druhou část budete potřebovat na smíchání s pektinem), pokud možno zanechte ve směsi znatelné kousky plodů, poté přidejte koření. Zbylou část cukru smíchejte s pektinem a přisypte do hrnce. Přiveďte k varu a povařte asi 3min. Plňte do umytých sklenic vypláchnutých vroucí vodou, koření odstraňujte při samotném plnění. Zavíčkujte, otočte dnem vzhůru na čtvrt hodiny.




 

Žádné komentáře:

Okomentovat