sobota 29. dubna 2017

Rebarborový džem


Konečně je tu! Rebarbora, má nesmírně oblíbená surovina. Do ruky se mi dostala tahle kráska dnes ráno, a tak první várka letošního džemu na sebe nenechala čekat dlouho. Sladím tak akorát a přidávám vanilku. S rebarborou se výtečně doplňuje třtinový cukr, který má lehce karamelovou chuť. Džem je velice chutný i k sýrům.


Recept

1 kg oloupané rebarbory
400g cukru demerara
vanilkový lusk
10g pektinu
šťáva z jednoho citronu


Rebarboru nakrájejte na velmi drobné kostičky a dejte do hrnce s částí cukru. Nechte asi hodinu stát. Poté pomalu zahřejte a nechte lehce rozvařit (asi 5-7min), prošťouchněte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, a přidejte semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu. Zbylou část cukru smíchejte s pektinem a přisypte do hrnce. Vařte asi 3min a plňte do umytých sklenic vypláchnutých vroucí vodou. Zavíčkujte, otočte dnem vzhůru na čtvrt hodiny.







Žádné komentáře:

Okomentovat