Nebo-li zucchini alla parmigiana je v principu podobný
recept jako možná známější zapečený lilek, tedy melanzane alla parmigiana. Základní zelenina se osmaží a pak
zapéká s rajčatovou omáčkou a sýrem. Já nejsem úplný zastánce smažení, tak
plátky griluji. Pokrm jsem doplnila jednoduchým salátem z rukoly a tří
druhů bazalky.
Recept
3 střední cukety (použila jsem žlutou, světle a tmavě zelenou)
400g konzervovaných rajčat
3 střední cukety (použila jsem žlutou, světle a tmavě zelenou)
400g konzervovaných rajčat
šalotka
150g mozzarelly
150g parmazánu
bazalkové lístky
olivový olej
sůl
150g mozzarelly
150g parmazánu
bazalkové lístky
olivový olej
sůl
Nakrájejte si cukety na plátky cca 0,5cm, osolte a nechte vypotit. Mezitím si připravte omáčku. Šalotku nakrájejte najemno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte rajčata, lístky bazalky, sůl a nechte tak 20min provařit. Dle chuti můžete omáčku i přisladit. Cukety osušte, pokapejte olejem a ogrilujte, buďto na pávni nebo v troubě. V posledním kroku už jen navrstvíte zeleninu a dáte zapéct. Do vyšší zapékací nádoby nalijte menší množství omáčky, vyskládejte plátky cukety, přelijte omáčkou, posypte mozzarellou, parmazánem a bazalkovými listy. Takto postupujte až do vyčerpání přísad, poslední vrstvu bude tvořit sýr. Přikryté nechte zapékat přibližně 20min, na dalších 10-15min zapékání odkryjte.
Žádné komentáře:
Okomentovat