úterý 14. srpna 2018

Ostružinové tartaletky


Těsto na tartaletky je křupavé a bez lepku. Zrovna dnes jsem dělala tyhle koláčky se švestkami. Tvarohovou náplň můžete zjemnit smetanou a ovoce obměňovat stále dokola. Jsou zkrátka dokonalé.


Recept (4ks)

Těsto:
200g mletých oříšků (mandle, lískové..)
50g kokosové mouky
30g másla na kostky
2 vejce
20g třtinového cukru

Náplň:
4 hrsti ostružin
200g měkkého tvarohu (nebo 150g tvarohu a 50g smetany)
10g vanilkového cukru
1 vejce
citronová kůra

Přísady na těsto smíchejte a utvořte tvárné těsto, které rozdělíte na 4 stejné díly. Každý pak rozprostřete do formy na koláč. Formu vykládám pečícím papírem, ale můžete jí i vymazat. Dejte asi na hodinu zachladit, můžete ponechat i přes noc. Předpečte 15min ve vyhřáté troubě na 180°C. Mezitím si připravte náplň – pečlivě vyšlehejte tvaroh s ostatními přísadami. Dejte na předpečené korpusy a poklaďte ovocem. Dopečte při 160°C, přibližně 20-30min. Podle druhu ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat