pátek 30. března 2018

Mrkvový dort


Tenhle dort si zamilujete! Je vláčný, šťavnatý a rychle hotový. Korpus klidně upečte den předem a pak druhý den ráno jen ozdobte krémem. Jak bývá mým zvykem, recept je opět variabilní. Mouku použijte klidně pšeničnou hladkou a cukr obyčejný pískový. Nevynechejte ořechy a sušené ovoce.
 
 Recept (dortová forma Ø 18cm)

Korpus:
150g hladké mouky (dala jsem celozrnnou špaldovou a pšeničnou)
130g kokosového cukru
2 vejce
170g oleje
150g nahrubo strouhané mrkve
40g sušeného ovoce (meruňky, rozinky)
50g ořechů (vlašských, pekanových) + hrst ořechů na ozdobu
lžička skořice
lžička sody
špetka muškátového oříšku
špetka soli

Krém:
100g smetanového sýra
30g smetany 33%
vanilkový lusk
lžíce medu

Všechny sypké přísady (kromě ořechů a sušeného ovoce) smíchejte. V druhé misce vyšlehejte olej s cukrem, postupně přidejte vejce. Sušené ovoce nakrájejte nahrubo, ořechy nasekejte.
Do sypké směsi postupně vmíchejte směs vaječnou, pozor, abyste těsto nepřešlehali. Stačí míchat ručně. Přidejte mrkev, ořechy, sušené ovoce, promíchejte a vylijte do vysypané dortové formy.
Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C 60-70min. Propečení korpusu otestujte špejlí.
Na krém spojte sýr s medem a semínky z vanilkového lusku. Přidejte smetanu a vyšlehejte. Korpus pomažte, až když je skutečně vychladlý. Ozdobte ořechy.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat