středa 7. února 2018

Lososová pomazánka

Tahle pomazánka v sobě spojuje smetanový sýr, výrazného lososa a voňavé bylinky. Objevte všechny chutě ve snadném receptu, který u nás na stole nechybí pokaždé, když peču celý filet lososa. Ten poslední měl asi 1,5kg. Zbylo i na slaný koláč!


Recept
 
100g lososa (jakkoliv tepelně upraveného)
100g smetanového sýru (dávám lučinu)
1 uvařené vejce
malá šalotka
lžička hořčice
snítka tymiánu
lžička citronové šťávy
klíčky na ozdobu (měla jsem naklíčenou vojtěšku)
špetka soli


Šalotku nakrájejte nadrobno. Bílek oddělte od žloutku a také pokrájejte. V misce propojte lososa, sýr, žloutek, hořčici a citronovou šťávu. Nejlépe to jde vidličkou. Vmíchejte šalotku, lístky tymiánu, nakrájený bílek a dle chuti osolte.
 











 

Žádné komentáře:

Okomentovat