středa 18. října 2017

Toasty se sýrem a fíky

Tohle snad ani není recept, spíš inspirace. Zužitkovala jsem sýr, který už se díky své vyzrálosti táhnul, fíky, kterých nemám nikdy dost a jejich sezóna právě vrcholí, a také polníček, kterému se i v říjnu u nás na zahradě skvěle daří. Chléb máte doma asi všichni, u nás vede žito. Kvalitní balzamikový ocet tomu dodá ten správný chuťový šmrnc.
 

Recept

4 plátky žitného chleba
4 čerstvé fíků
150g vyzrálého sýru camembert
ocet balzamiko (použila jsem 8 let starý)
hrst polníčku

Chleba opečte nebo ogrilujte nasucho. Připravte si lístky polníčku a rozkrájejte fíky. Vychladlé plátky chleba pomažte sýrem, ozdobte fíky a polníčkem. Na závěr pokapejte octem.
 

2 komentáře:

  1. Ahoj vypadá báječně, už jsem si říkala, že nebyl žádný nový receptík. Co nějaké nové sušenky? nebylo by něco dobrého na svačinky? Ty tvoje jsou super a pořád to točíme dokola. Tohle vypadá taky fantasticky. Díky zá krásné recepty a už se zas ně něco nového mooooc těším.Irča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Ireno! Já si říkala, že sladké byly muffiny a že se nyní hodí něco slaného. Vidíte, svačinky, to je nápad. Zkusím popřemýšlet. Děkuju za milá slova, těší mě, že recepty chutnají a že se staly stálicemi :) Nové sušenky už taky postupně ladím!
      Tyna

      Vymazat