úterý 13. června 2017

Semínkový chléb


Tenhle chlebík je především pro příznivce zdravé výživy a milovníky semínek, vloček a prostě všeho toho zrní. V tomhle postupu si můžete navolit druhy použitých ingrediencí, já občas sesypu i různé zbytky ze spíže a někdy mám v chlebíku pěkný vločkovo-semínkový desetiboj :). Množství je na bochníček, který peču ve formě velikosti 15 x 12 x 6 cm.  Směs připravuji večer, na noc nechám odpočívat na lince a ráno upeču.
 
 
Recept

80g vloček (dala jsem jáhlové, pohankové, ječné)
200g semínek (dala jsem 100g slunečnicových, 40g lněných, 40g dýňových, 20g chia)
10g psyllia
180g vody
lžička medu
lžička soli
pár kapek bílého vinného octa

Suché přísady promíchejte. Přilijte vodu, med, zakápněte octem a pečlivě spojte. Vzniklou směs napěchujte do formy vyložené pečícím papírem a nechte asi 12h stát. Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C přibližně 25min, pak vyklopte na plech a pečte při stejné teplotě dalších 20-25min dozlatova.




 

Žádné komentáře:

Okomentovat