čtvrtek 30. března 2017

Mrkvovo-jablkové muffiny


Dlouho jsem ladila tenhle recept, aby splňoval mé představy. Nejdříve byly muffiny hutné, pak zase moc vlhké. Nakonec se osvědčila varianta se sněhem z bílků. Suchou směs si namíchejte podle vás. U Viktorky vede kokos, amarantové vločky a trochu vloček pohankových. Když kuchtí se mnou, sype si tam vše možné a vždycky se pečení vyvede. Přesnou gramáž jablka a mrkve příliš neřešte, dávám vždycky jeden a jeden kus.

Recept (8-10ks)

2 vejce
150g vloček a kokosu v různém poměru (např. 70g kokosu, 50g amarantových vloček, 30g pohankových vloček)
70g cukru demerara
50g kokosového oleje
100g nastrouhaného jablka
100g nastrouhané mrkve
50g rozinek
hrst lískových ořechů
lžička skořice
lžička vinného kamene
lžička jedlé sody

Žloutky vyšlehejte s cukrem, směs začne světlat. Poté přidejte kokosový olej a ještě prošlehejte. Kokos a vločky smíchejte se skořicí, sodou, vinným kamenem (práškem do pečiva) a spojte se žloutky. Přidejte jemně strouhanou mrkev s jablkem, rozinky a nasekané ořechy. Nakonec velmi zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků. Pečte ve formičkách na muffiny (používám silikonové) na 150°C asi 20-25min.


1 komentář:

  1. However, we’d prefer it if El Royale was obtainable in additional countries. But, if you’re place to} entry this website, El Royale is a solid online roulette on line casino filled with video games and bonuses. Live supplier video games are available, too – including reside roulette. That stated, the minimum stakes for the reside video games are on the high side, and 메리트카지노 may put off recreational players. However, there are nonetheless plenty of video games obtainable for the casual player, including multiple of} blackjack variants and video poker.

    OdpovědětVymazat