neděle 26. února 2017

Domácí nutella



Neznám žádné dítko, které by tuhle pomazánku nezbožňovalo. Jakákoliv kupovaná verze se mi ale vůbec nezamlouvá, tak ji připravuji doma. Vždy jen takové množství, které se sní, je čerstvá a rozhodně zdravější. Občas ji dochutím různými oříškovými másly, ale ta jediná „pravá“ by měla mít nádech do ořechů lískových. Já ji dělám pouze ze čtyř ingrediencí a je výsledek je vždy perfektní. Důraz klaďte především na zralé avokádo, musí být měkké na dotek a jemné uvnitř. A nemějte obavu, ti kteří se ho bojí nebo by ho jinak nejedli, v pomazánce ho zbaští jako nic, není tam znát.


Recept

1 avokádo
60g medu (ideální je množství rozdělit napůl s javorovým sirupem)
50g mletých lískových ořechů
25g kakaa

Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a dužinu vydlabejte polévkovou lžící. Zralé avokádo lze vydlabat velmi snadno, je měkké. Dužinu spolu s medem (sirupem), ořechy a kakaem rozmixujte v sekáčku na jemnou hmotu. Konzumujte ihned, nebo uchovejte v chladu po dobu asi 24h.




Žádné komentáře:

Okomentovat