Neznám žádné dítko, které by tuhle pomazánku nezbožňovalo.
Jakákoliv kupovaná verze se mi ale vůbec nezamlouvá, tak ji připravuji doma.
Vždy jen takové množství, které se sní, je čerstvá a rozhodně zdravější. Občas
ji dochutím různými oříškovými másly, ale ta jediná „pravá“ by měla mít nádech
do ořechů lískových. Já ji dělám pouze ze čtyř ingrediencí a je výsledek je
vždy perfektní. Důraz klaďte především na zralé avokádo, musí být měkké na
dotek a jemné uvnitř. A nemějte obavu, ti kteří se ho bojí nebo by ho jinak
nejedli, v pomazánce ho zbaští jako nic, není tam znát.
Recept
1 avokádo
60g medu (ideální je množství rozdělit napůl s javorovým sirupem)
50g mletých lískových ořechů
25g kakaa
Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a dužinu vydlabejte polévkovou lžící. Zralé avokádo lze vydlabat velmi snadno, je měkké. Dužinu spolu s medem (sirupem), ořechy a kakaem rozmixujte v sekáčku na jemnou hmotu. Konzumujte ihned, nebo uchovejte v chladu po dobu asi 24h.
Žádné komentáře:
Okomentovat