V těchto zimních dnech vás zasytí i zahřeje. Nebála bych si jí třeba vzít do termosky s sebou, klidně na nějakou túru do zasněžené krajiny. Já ji ve sněhu fotila a zahřála mě. Pochutnají si na ní i děti, a to díky jemně nasládlé chuti batátů. Čočku můžete použít jakoukoliv, já měla uvařenou z předešlého dne. Hodí se i konzervovaná.
Recept
2 batáty
hrnek vařené čočky
červená cibule
hrnek kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 lžíce sušeného tymiánu
2 lžíce přepuštěného másla
1l drůbežího vývaru (použila jsem krůtí)
libeček či petrželka
sůl
Očištěnou zeleninu nakrájejte na kostičky. Na přepuštěném másle nechte zesklovatět cibulku, přihoďte zeleninu a tymián a lehce osmahněte. Zalijte vývarem a nechte vařit do měkka. Přisypte čočku a prohřejte. Dochuťte solí, libečkem nebo petrželí. Část polévky odeberte, abyste zachovali strukturu, zbytek rozmixujte na krém, do kterého pak odebraný díl dejte zpět.
Vypada baječne.Vše recepty jsou skvele.Milujeme všechny vaše sušenky.Peceme velmi casto a vzdy s uspechem.Deti uz na svacu nechteji nic jineho.Nebude nejaky dalsi recept?Nebo nejaka dobrota na cesty?dekuju Ire
OdpovědětVymazatZdravím Vás a moc děkuji! Určitě se chystám přidávat další recepty, ačkoliv vím, že nyní jsem měla trochu prodlevu :) Ale zkoušela jsem nové postupy a receptury a mám už v zásobě i něco pro děti... Pěknou sobotu mějte!
Vymazat