sobota 14. ledna 2017

Batátovo-čočková polévka


V těchto zimních dnech vás zasytí i zahřeje. Nebála bych si jí třeba vzít do termosky s sebou, klidně na nějakou túru do zasněžené krajiny. Já ji ve sněhu fotila a zahřála mě. Pochutnají si na ní i děti, a to díky jemně nasládlé chuti batátů. Čočku můžete použít jakoukoliv, já měla uvařenou z předešlého dne. Hodí se i konzervovaná.




Recept

2 batáty
hrnek vařené čočky
červená cibule
hrnek kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 lžíce sušeného tymiánu
2 lžíce přepuštěného másla
1l drůbežího vývaru (použila jsem krůtí)
libeček či petrželka
sůl

Očištěnou zeleninu nakrájejte na kostičky. Na přepuštěném másle nechte zesklovatět cibulku, přihoďte zeleninu a tymián a lehce osmahněte. Zalijte vývarem a nechte vařit do měkka. Přisypte čočku a prohřejte. Dochuťte solí, libečkem nebo petrželí. Část polévky odeberte, abyste zachovali strukturu, zbytek rozmixujte na krém, do kterého pak odebraný díl dejte zpět.




2 komentáře:

  1. Vypada baječne.Vše recepty jsou skvele.Milujeme všechny vaše sušenky.Peceme velmi casto a vzdy s uspechem.Deti uz na svacu nechteji nic jineho.Nebude nejaky dalsi recept?Nebo nejaka dobrota na cesty?dekuju Ire

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Vás a moc děkuji! Určitě se chystám přidávat další recepty, ačkoliv vím, že nyní jsem měla trochu prodlevu :) Ale zkoušela jsem nové postupy a receptury a mám už v zásobě i něco pro děti... Pěknou sobotu mějte!

      Vymazat