Ke snoubení těchto chutí mě přivedl pokrm v jedné
restauraci v Miláně. Na menu jsem spatřila carpaccio z cukety. Pokrm
byl tak jednoduchý, že do té doby u nás doma zdomácněl. Čerstvá cuketa
nakrájená na kolečka, kvalitní olivový olej, pražené mandle, voňavý mletý
pepř… Trošku jsem si jídlo upravila
k obrazu svému, ale chuťový základ zůstal stejný. Pokud vám cuketa připadá
mdlá, nebojte se jí oživit česnekem nebo chili papričkou.
Recept
1 středně velká cuketa
1 lžíce šťávy z poloviny citrónu
3 lžíce olivového oleje
hrst mandlových plátků
pepř
maldonská sůl
Nejprve si zlehka opražte plátky mandlí. Na sucho na pánvi
nebo v troubě. Z oloupané cukety vytvořte nudle škrabkou na brambory.
Jednoduše škrábejte po délce celé cukety. Postupujte kolem jejího obvodu až se
dostanete k měkkému středu se semínky, který do pokrmu nepatří (pro
množství vody a zrníček). Z olivového oleje a citrónu vyšlehejte emulzi.
Zálivku zlehka promíchejte s nudlemi, okořeňte a posypte mandličkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat