neděle 5. července 2015

Třešňová šťáva


Třešně bych jedla neustále a taky to tak při vypeckovávání těchto sladkých červených kuliček vypadalo. Po týdnu zobání a neustálého česání stromu jsem se jich ještě nenabažila. A tak padly dvě třešně do misky a jedna do pusy. Nebojte, množství jsem pečlivě zvážila a recept je i přes mé ujídání přesný. Cukru můžete přidat, záleží na sladkosti plodů. Ty moje byly vyzrálé, takže sladit více nebylo třeba.
 

Recept

1,2kg třešní (s peckami)
0,7l vody
250g cukru krystal
7g kyseliny citrónové
 

Vypeckované třešně zalijte vodou a nechte je v zakrytém hrnci louhovat přes noc, ideálně 24h. Pak přiveďte k varu a vařte cca 10min. Propasírujte a pak přeceďte přes plátno. Čirou šťávu dochuťte cukrem a kyselinou citrónovou, povařte ještě pár minut a nalijte do lahví.

 


 

2 komentáře:

  1. Ako dlho vydrží, neskazí sa?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydrží určitě do Vánoc. Pokud máte obavy, můžete pod víčko kápnout vodku nebo slivovici.

      Vymazat