pondělí 20. července 2015

Plněná cuketa se salsicciou a parmazánem




Tuhle krásku jsem dostala minulý týden a byla by škoda jí jen tak rozkrájet. To raději udělám s těmi podlouhlými, kterých mám také zásobu. Z trhu jsem si donesla italskou klobásku z telecího masa, parmazán mám stále v lednici, takže večeře byla jasná. Cuketu vydlabu, naplním a zapeču.

Recept

kulatá cuketa (o váze cca 1kg)
italská klobása – salsiccia
rajče
stroužek česneku
šalotka
100g strouhaného parmazánu
olivový olej
sůl
hrst čerstvých bylinek (oregano, tymián, bazalka)

Omytou a usušenou cuketu vydlabejte. Dužinu nevyhazujte, bude třeba k přípravě náplně. Na rozehřátém oleji nechte rozvonět česnek (stroužek jen rozmáčkněte), přidejte šalotku nakrájenou nadrobno, bylinky a klobásku. Česnek vyjměte, svou funkci již splnil. Krátce orestujte a přimíchejte na kousky nakrájenou dužinu a rajče.  Nechte prohřát a nakonec přisypte parmazán a osolte dle chuti. Vzniklou směsí naplňte cuketu, případnou přebytečnou tekutinu z náplně slijte (já směs nabírám děrovanou lžící a tím odkape). Cuketu přiklopte a dejte zapéct asi na 45min na 180°.
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat