pondělí 23. března 2015

Špenátové frittaty


Z lístků špenátu připravuji nejčastěji saláty. Ráda ho používám na těstoviny, ale hodí se třeba i na frittaty – vaječné omelety. V pokrmu figurují čerstvá vejce doplněná o zeleninu a sýr. Mě se ke špenátu hodil cheddar a sýr s modrou plísní dorblu. Vynikající jsou také frittaty se sušenými rajčaty, paprikou či olivami. Zkuste je s tím, co máte v oblibě, anebo zkrátka s tím, co najdete v lednici.
 


Recept (3 menší frittaty ø 14cm)

5 vajec
300g čerstvého mladého špenátu
šalotka
3 stroužky česneku
80g sýru (použila jsem dorblu a cheddar)
špetka muškátového oříšku
sůl

Na pánvičce osmahněte šalotku a spolu s ní nechte rozvonět rozmáčknutý česnek. Stroužky jen stlačte, abyste je pak mohli ze směsi vyjmout. Přidejte špenát, stáhněte z plotny a nechte ho teplem zavadnout. Česnek odstraňte. V míse vyšlehejte vejce, které pak smíchejte se špenátem, ochuťte muškátovým oříškem a solí. Směs nalijte do pánve nebo formy – já použila formičky na francouzské koláče - poklaďte sýrem a zapečte v troubě při 180°C.

 



 

Žádné komentáře:

Okomentovat