středa 25. února 2015

Chléb s vlašskými ořechy


U tohoto receptu si druhy a poměry mouk můžete vyladit přesně podle vaší chuti. Stejně tak si pohrajte se semínky. Nám chutná tak, jak uvádím níže. Porce vlašských ořechů a lněná semínka se dobře doplňují, více výrazných chutí netřeba.


Recept

150g chlebové mouky
150g žitné celozrnné mouky
300ml vody
lžička cukru
lžička droždí
lžička bílého octa

2 lžičky soli
lžíce oleje
lžíce melasy
2 lžíce drceného lněného semínka
hrst vlašských ořechů
semínka na posypání


Smíchejt sypké přísady včetně droždí a do směsi nalijte vlažnou vodu spolu s olejem, octem a melasou. Vznikne vám lepivé těsto, které nechte hodinu kynout na teplém místě. Formu na chléb vymažte máslem, vysypte moukou (používám kukuřičnou) a přesuňte do ní těsto. Nechte kynout ještě hodinu, potřete vodou, posypte semínky a upečte ve vyhřáté troubě na 175°C, funkce horkovzduch, asi 45min. Při pečení vložte do trouby nádobu s vodou.





Žádné komentáře:

Okomentovat