středa 22. října 2014

Noky z ricotty

 
Odhodlávala jsem se dlouho se s vámi podělit o recept na noky. Už jiné nedělám a troufám si říct, že jsou lepší než bramborové. Výrazná chuť parmazánu se snoubí s lehkostí ricotty v měkkoučký nok. Stačí jej doplnit olejem nebo pestem. Tak je připravuji já, v kombinaci s bazalkovým pestem z kešú oříšků.
 

Recept

250g ricotty - ricotta
1 vejce - uovo
120g hladké mouky typu 00 - farina di grano tenero
20g strouhaného parmazánu - parmigiano-reggiano
špetka soli – sale

Ricottu nechte přes plátno okapat. Pak ji smíchejte s ostatními přísadami a spojte v těsto. Nepřidávejte zbytečně moc mouky, aby noky nebyly hutné. Hmota může být trochu lepivá, ale to nevadí. Pomocí mouky vyválejte hádky a nakrájejte je na jednotlivé kousky, které zploštíte vidličkou. Uvařte je ve vroucí osolené vodě. Hotové jsou, jakmile vyplavou na hladinu. Vyjměte je děrovanou lžící a rovnou osmahněte na pánvi. Podávejte například s bazalkovým pestem.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat