neděle 28. září 2014

Müsli řezy (bez lepku a laktózy)


K tomuhle skvělému koláči, nebo řezům, jak chcete, mě přivedla sestra. Na rodinnou oslavu donesla koláč plný vloček, šťavnatý, ale ne příliš mokrý, prostě vláčný tak akorát. Příjemnou vůni tvořila čokoláda v kombinaci s vanilkou. Netrvalo dlouho a recept jsem prostě musela mít. Jelikož mám ráda si chutě vyladit podle sebe, mírně jsem pozměnila suroviny a upravila množství. To, že je bezlepkový a bez laktózy je plusem navíc.




Recept

125g jáhlových vloček
125g ovesných vloček bez lepku
60g třtinového cukru
50g hořké čokolády nasekané
5 lžic 100% arašídového másla s kousky oříšků
250ml sójového vanilkového nápoje
vanilkový extrakt
špetka soli

Suché suroviny včetně čokolády smíchejte. Přidejte máslo, vanilkový extrakt a nápoj a pečlivě promíchejte. Vznikne vám mokrá směs. Tu vlijte do zapékací formy vyložené pečícím papírem a pečte horkovzdušně na 175°C asi 20-25min.
 

2 komentáře:

  1. Děkuji za fajn recept. Pro dceru, alergičku na burské oříšky připravuji z jiného ořechového másla. Místo čokolády nasekám vlašské ořechy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je perfektní nápad - nahradit burákové máslo jiným. Jen pozor na "skryté" nezdravé oleje v těchto pomazánkách, bohužel palmový olej je častou nežádoucí složkou. Bez čokolády řezy určitě také vyzkouším.

      Vymazat