středa 17. září 2014

Karlova snídaně


Asi vás napadá, co se skrývá pod samotným názvem. Tenhle neotřelý nápad mám skutečně od Karla, bývalého přítele mojí mámy. A za ta léta u nás více než zdomácněl. Recept se dá připravovat po celý rok s různými obměnami, vždy v závislosti na sezónních plodech. Na pánev zkuste přihodit i sušené ovoce, vynikající jsou třeba švestky. Pohrajte si s ořechy, semínky či sirupy. Fantazii se meze nekladou.
 

Recept
(množství ovoce si zvolte podle sebe)
 
nektarinka
banán
hruška
hroznové víno
hrst vloček
hrst ořechů
hrst semínek
javorový sirup nebo med
lžíce másla

Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm vločky spolu se semínky a ořechy. Přihoďte ovoce nakrájené na kousky a mírně prohřejte. Nakonec doslaďte sirupem či medem.
 

2 komentáře:

  1. Výborná a rychlá snídaně. Jde lehce vytvořit i v bezlepkové verzi. Není potřeba ani doslazovat, když je sladké ovoce. Dělám si ji častěji než dříve oblíbenou klasickou snídani s pečivem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Já si ji dneska udělala jen z jáhlových vloček a banánu. Hrst pekanů a javorový sirup to jen doladily.

      Vymazat