Zkuste si místo tradičního chleba a pečiva připravit tyto placky.
K masu nebo zelenině jsou skvělé a navíc ugrilovat je trvá pouhých pár
minut. K olejům s příchutí bych těsto dělala bez jakýchkoliv přísad
navíc, aby chuť oleje vynikla. Nejraději ale připravuji placky
s rozmarýnem a sušenými rajčaty.
Recept
180g hladké mouky
70g žitné celozrnné mouky (dávám také hladkou)
lžička sušeného droždí
170ml vlažné vody
lžíce olivového oleje
lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
8 sušených rajčat bez nálevu (používám rajčata nenaložená v oleji, jen solená)
lžička soli
70g žitné celozrnné mouky (dávám také hladkou)
lžička sušeného droždí
170ml vlažné vody
lžíce olivového oleje
lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
8 sušených rajčat bez nálevu (používám rajčata nenaložená v oleji, jen solená)
lžička soli
Obě mouky, droždí, rozmarýn, pokrájená rajčata a sůl smíchejte. Přidejte olej a za pomocí vody vypracujte hladké těsto. Nechte přibližně hodinu kynout. Pak už jen tvarujte placky o výšce cca 0,7-1cm a pokládejte na rozpálený gril. Pečte přibližně 3min z každé strany, zkrátka jakmile zpevní a zhnědnou. Některé můžete podávat potřené olejem a posypané vločkovou solí.
Žádné komentáře:
Okomentovat