neděle 29. června 2014

Meruňkové muffiny


Jásala jsem, když jsem ochutnala první zralou meruňku z Moravy a když mi je mamina přivezla z výletu do sklípku minulý víkend. Bedýnka zmizla hned a to jsem ještě nezačala tvořit džem. Většinu jsem jich snědla, ale i došlo i na pečení. Tyhle muffiny jsou rychlé a šťavnaté.
 


Recept (12ks)

250g špaldové mouky jemně mleté
150g třtinového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
250g tvarohu nebo tučného jogurtu
50ml neutrálního oleje
trocha mléka
špetka skořice
špetka soli
hrst vlašských ořechů
12-15 vypeckovaných meruněk
 
Smíchejte suché přísady, kromě ořechů, a pak pomalu zašlehejte vejce, tvaroh (jogurt), olej a mléko – množství volte dle hustoty těsta, mělo by být spíše hutnější než lité. Jakmile budou ingredience spojené, přidejte ořechy a nakrájené meruňky, opatrně vmíchejte jen lžící. Plňte do papírových košíčků a upečte ve vyhřáté troubě na 170°C. Před upečením je můžete posypat trochou třtinového cukru, který na povrchu zkaramelizuje. 

Žádné komentáře:

Okomentovat