I přesto, že se zrovna nenacházíme v sezóně lusků a
fazolek, tenhle salát si klidně připravíte i uprostřed zimy. Lusky jsou
v dobré kvalitě i mražené a nakládané fazolky najde ve spíži každý. Jelikož
jsem pro vás dlouho žádný salát nepřipravila, tak přináším tento, vhodný i pro
chladnější večery. Můžete ho klidně podávat vlažný.
400g nakládaných bílých fazolí – fagioli (dávám valfruttu)
200g zelených fazolových lusků
velká plechovka tuňáka - tonno
kousek pórku - porro
hrubozrnná hořčice
vinný ocet – aceto di vino
olivový olej - olio
200g zelených fazolových lusků
velká plechovka tuňáka - tonno
kousek pórku - porro
hrubozrnná hořčice
vinný ocet – aceto di vino
olivový olej - olio
Nejdříve spařte fazolové lusky, jen krátce, aby zůstaly křupavé. Pro zachování svěží barvy je po vaření vložte do ledové vody. Nakrájejte pórek na drobno a na olivovém oleji nechte zavadnout. Do velké mísy dejte zcezené fazole, pokrájené lusky, pórek a tuňáka. Dolaďte zálivkou, kterou si připravíte tak, že z oleje, octa (v poměru 3:1) a lžičky hrubozrnné hořčice vyšleháte jemnou emulzi.
Žádné komentáře:
Okomentovat