sobota 25. ledna 2014

Fazolový salát s tuňákem

I přesto, že se zrovna nenacházíme v sezóně lusků a fazolek, tenhle salát si klidně připravíte i uprostřed zimy. Lusky jsou v dobré kvalitě i mražené a nakládané fazolky najde ve spíži každý. Jelikož jsem pro vás dlouho žádný salát nepřipravila, tak přináším tento, vhodný i pro chladnější večery. Můžete ho klidně podávat vlažný.
 
Recept
 

400g nakládaných bílých fazolí – fagioli (dávám valfruttu)
200g zelených fazolových lusků
velká plechovka tuňáka - tonno
kousek pórku - porro
hrubozrnná hořčice
vinný ocet – aceto di vino
olivový olej - olio

Nejdříve spařte fazolové lusky, jen krátce, aby zůstaly křupavé. Pro zachování svěží barvy je po vaření vložte do ledové vody. Nakrájejte pórek na drobno a na olivovém oleji nechte zavadnout. Do velké mísy dejte zcezené fazole, pokrájené lusky, pórek a tuňáka. Dolaďte zálivkou, kterou si připravíte tak, že z oleje, octa (v poměru 3:1) a lžičky hrubozrnné hořčice vyšleháte jemnou emulzi.

Žádné komentáře:

Okomentovat