Podzim k nám vysílá vůni deště a vlhké hlíny, paletu barev z korun stromů a chutě dozrávajících plodů. Jedním z nich jsou hrušky, které svou svěžestí přispívají v salátu s výrazným sýrem a tymiánovou cibuládou.
Recept
2 hrušky
hrst rukoly - rucola
½ hlávky salátu - lollo biondo
červená cibule
100g gorgonzoly – gorgonzola
ocet balzamiko – aceto balsamico
hrst vlašských ořechů
snítka čerstvého tymiánu
špetka třtinového cukru
olivový olej
Nejdříve nakrájejte červenou cibuli na proužky a na olivovým oleji orestujte. Posypte troškou cukru, který nechte na cibuli zkaramelizovat, přidejtde lístečky tymiánu, nechte rozvonět a zastříkněte balzamikovým octem. Povařte dokud se tekutina nezredukuje. Cibuládu máte hotovou.
Listy salátů omyjte a osušte, hrušky nakrájejte na klínky. Naaranžujte na talíře společně s kousky sýra. Poklaďte cibuládou, zakapejte olivovým olejem a posypte ořechy.
Žádné komentáře:
Okomentovat