Zbožňuju artyčoky, na
jakýkoli způsob, ve kterémkoli jídle. Často používám nakládané – buďto
v oleji či octu, jelikož čerstvé moc k sehnání nejsou. A pokud ano,
čerstvostí přímo neoplývají. Jakmile je na trhu či obchodě spatříte, neváhejte
je koupit. Tento ošklivý bodlák uvnitř skrývá šťavnaté srdíčko, které můžete
jíst syrové či dušené, nebo třeba grilované.
Recept (2ks Ø30cm)
Těsto:
300g italské mouky typu 00 – farina di grano tenero
200ml vlažné vody - aqua tiepida
200ml vlažné vody - aqua tiepida
0,5g droždí - lievito
špetka soli - sale
Zdobení:
plechovka drcených rajčat (používám valfruttu)
artyčoky - carciofi
strouhaný parmazán – parmigiano-reggiano
Rozpalte troubu na 250°C.
Z poloviny bochánku vytvořte velmi tenkou placku a ručně rozprostřete na plech s pečícím papírem. Potřete rajčaty, které dle chuti osolte, případně oslaďte. Naskládejte artyčoky a hojně posypte parmazánem. Pečte v naplno rozpálené troubě cca 15min.
Žádné komentáře:
Okomentovat