neděle 24. listopadu 2013

Malcesine - Lago di Garda (4. část - finální)


Monte Baldo

Pro nadšence upřednostňující relaxaci kombinovanou s pohybem, je výlet lanovkou na horu Monte Baldo jak na míru ušitý. Jemný vánek a nižší teploty ve skoro 1800 metrech vystřídají tropické klima u jezera, kde je obvykle o pár stupňů více. Den strávíte procházkami, pro odvážnější doporučuji horská kola s sebou.
Ovšem i zde vás kulinářské zážitky neminou. Ještě před samotným výjezdem lanovkou na vrcholky doporučuji snídani v kavárně a „gelaterii“ na Via Navene, pár minut od stanice funivia (tedy lanovky). Do nového dne stráveného v horách nás probudilo cappuccino s voňavými croissanty. Mezi tůrami se zastavte na svačinku v jedné z restaurací přímo v 1760 metrech. My si v Café Cime del Baldo dali panini, italské pečivo, plněné čerstvým špenátem a sýrem pecorino, vše zapečené pod grilem.
Samotný název hory Monte Baldo se objevuje i v názvech pizzy v okolních „gardských“ restauracích. My jednu okusili v restauraci Acropolis, která nás zaujala pouhými čtyřmi stolečky, zato náležitou péčí obsluhy. Hlavními ingrediencemi byli špek a cibule. V kombinaci s červeným vínem sehrály skvělé zakončení našeho putování. Co zbývá dodat závěrem? Že Malcesine je nejen Perla jezera Garda, ale i gurmánský ráj.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat