Často vařím bez
podrobného plánování předem, a tak mi vznikají nové postupy a recepty. Doma mi
nechybí zásoby „pšenice“ různých podob – ať už jde o mouku, těstoviny, kuskus
či bulgur, dále rajčata, cibulka a samozřejmě parmazán. V letních měsících
mi balkón obklopují květináčky s čerstvými bylinkami, které dodají pokrmům
výslednou chuť.
Recept
250g bulguru
4 větší rajčata
2 jarní cibulky
stroužek česneku
hrst bazalky (použila jsem červenou keříkovou)
hrst rukoly - rucola
hrubozrnná sůl
olivový olej
špetka tmavého cukru
parmazán - parmigiano-reggiano
Nejprve si připravte marinádu na rajčata. V hmoždíři spolu s olivovým olejem rozmělněte bazalku, špetku hrubozrnné soli a česnek. Do takto připravené marinády dejte pokrájená rajčata – před krájením vodnaté středy se zrníčky odsraňte.
Bulgur zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody a vařte 10-15min dokud se voda nevyvaří. Pak odstavte a nechte ho chladnout do pokojové teploty.
Cibulku nakrájejte na drobná kolečka a nechte zesklovět, po chvilce posypte cukrem, nechte zkaramelizovat, vše trvá 2-3 minuty. Vmíchejte do bulguru.
Jakmile se vám bude zdát, že má bulgur příjemnou teplotu, smíchejte ho s marinovanými rajčaty, rukolou a ozdobte parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat